Privacy Policy

HUR BEHANDLAR VI DIN PERSONLIGA INFORMATION?

När du handlar från en webbutik, vår eller någon annan, så lämnar du ifrån dig information om dig själv. Var du bor, vilken e-postadress du har och vad du handlar. Här beskriver vi hur vi hanterar dina personuppgifter. Grunden i allt vi gör är att behandla våra kunder som vi själva vill bli behandlade, alltid. Det gäller även när det kommer till information. 

Vi hoppas att du känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter och vill fortsätta handla hos oss. 

GDPR – DINA RÄTTIGHETER

General Data Protection Regulation är en EU-förordning som reglerar hur vi får behandla personuppgifter. Den ersätter PUL (personuppgiftslagen) från och med 25 maj2018. Du kan läsa mer om lagen och dina rättigheter på Datainspektionens hemsida.

SAMMANFATTNING AV VÅR INFORMATIONSHANTERING

Vi samlar in så lite information som möjligt. Den information vi samlar in är den information som krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande mot dig och för att du ska kunna fullgöra ditt åtagande mot oss (alltså betala för din beställning).  När du betalar med kort krävs det att du uppger ditt kreditkortsnummer. Det går via en säker server och Stripe sköter kortbetalningar åt oss. Dessutom behöver vi såklart veta vilka produkter du beställer och vi behöver din e-postadress för att kunna kontakta dig med leveransbesked, ändrad information osv.

HUR ANVÄNDER VI DEN HÄR INFORMATIONEN?

Vi använder informationen för att expediera din beställning. Vi använder din e-postadress för att kunna skicka information till dig om du begärt det. Vill du inte längre ha information från oss så kan du enkelt via en länk i informationsmailet avbeställa vidare informationsbrev och kommer då inte bli kontaktad av oss igen.

VARFÖR SPARAR VI INFORMATION?

Vi sparar information av bokföringstekniska skäl. Vi behöver kunna redovisa underlag till skattemyndigheten. Du kan skapa konto på www.skolmagi.nu och se dina tidigare beställningar.

TA BORT DIN INFORMATION FRÅN VÅR DATABAS

Den information vi sparar finns bara som underlag för den ekonomiska transaktionen och behålls av legala skäl och kan därför inte raderas.  Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på info@skolmagi.nu

VILKA SYSTEM HAMNAR DINA UPPGIFTER I?

När du handlar hos oss går din order igenom flera steg för att vi ska kunna behandla och skicka dina varor till dig.  Följande system/leverantörer jobbar vi med och din information kan komma att behöva behandlas av några av dessa. 

  • WordPress/Woocommerce – vår webshop
  • Visma – vårt bokföringssystem
  • Stripe – om du betalar med kort
  • Misshosting – domän och mailhanteringssystem

WordPress/Woocommerce

Vi använder ett system för vår webshop som heter WordPress med tillägget Woocommerce. Det är en databas där våra produkter, våra sidor med text och allt annat (inklusive den här sidan) du ser i webshopen finns samlade. När du lägger en beställning på www.skolmagi.nu sker det i WordPress.  Din beställning hamnar då i en databas som endast vi har tillgång till. I beställningen finns information om vilka produkter du köpt av oss eller någon av våra säljare, hur du betalat (men ingen information om kreditkort, personnummer eller liknande) samt din adress.  Det är från WordPress du får e-post meddelande om att vi mottagit din order och när vi skickat din order.

Stripe

När du kommer till kassan måste du betala för dina varor. Där kan du välja mellan flera olika betalsätt. Beroende på betalsätt kommer en extern betalningsfömedlare få information om ditt köp. Har du frågor kring hur Stripe behandlar din information måste du kontakta betalningsförmedlaren. 

MissHosting

Vi använder MissHosting för hantering av domäner. Det betyder att dina e-mail ibland kan gå via Misshosting för att komma fram till oss eller från oss. 

Visma – BOKFÖRING

Vi använder programmet Visma för bokföring. Från Prestashop tar vi ut ordrar som används som bokföringsunderlag. I ordrarna finns namn på köparen, fakturanummer och belopp.  Vi sparar informationen i enlighet med bokföringslagen där man kan läsa följande: ”De ska bevaras fram till och med det sjunde året efter utgången av det kalenderår då räkenskapsåret avslutades.”

DATASKYDDSANSVARIG HOS Skolmagi.nu

Michael Widegren är dataskyddsansvarig och ansvarar för att alla medarbetare är insatta i hur vi bearbetar information. Vill du ta kontakt med vår dataskyddsansvarig kan du maila till: info@skolmagi.nu.

COOKIES

Vi använder cookies. Det gör vi för att kunna lagra dina varor i din varukorg.

INFORMATION TILL ANDRA AKTÖRER

Vi lämnar aldrig ifrån oss din information till någon annan (utom ovan nämnda som krävs för att fullgöra vårt åtagande mot dig).  Undantag görs om vi av någon anledning är tvingade enligt lag eller domstolsbeslut.

DINA RÄTTIGHETER

Du har flera rättigheter i och med GDPR. Vi har alltid respekterat våra kunder så för oss spelar det inte så stor roll förutom att det nu är lagkgrav.  Du har rätt att bli bortglömd/raderad.  Du har rätt till registerutdrag. Du har rätt att få eventuella uppgifter rättade. Du har rätt till dataportabilitet. Du har rätt att återkalla ditt samtycke för behandling av uppgifter.  Du har rätt att inge eventuella klagomål angående behandlingen av personuppgifter till Datainspektionen.