Tips & Trix Säljare

Ja, detta är en fråga som varje säljare måste ta ställning till, ska materialet som någon köpt vara tillgängligt för alltid och med obegränsat antal nedladdningar, eller ska man begränsa det ?

Skolmagi har inget krav på hur ni som säljare ska göra, men några riktlinjer har vi: i de flesta fall så tycker vi att man kan låta det vara obegränsat antal nedladdningar (har man köpt materialet så har man troligen laddat hem det och då kan man ju göra obegränsat med kopior ändå) men om man nu vill begränsa så rekommenderar vi ett minsta antal av 5.
Detta pga. många gör sin beställning på mobilen/surfplatta och tar då upp materialet direkt och tittar på (men sparar inte undan det) sedan kommer man hem och sparar undan (redan där har man använt 2 nedladdningar).

Så kortfattat: Antingen Obegränsat (dvs tomt i fältet) eller minst 5 nedladdning.

Vad gäller tidsbestämning? Där anser Skolmagi att man låter det vara obegränsad tid då det kan vara svårt för en köpare att hinna ladda hem materialet innan tidsgränsen gått ut, använd hellre funktionen ovan för att begränsa.

Tänk på  filformaten ska vara tillgängliga för så många plattformar som möjligt, pdf, docx, odf, xls, ppt osv är att föredra.

I kontakt med SPSM så finns här ett klargörande vad som gäller kring tecken och material som innehåller deras teckenbilder:

Du får gärna använda teckenbilderna i material som du delar på internet. Vi vill då att det tydligt ska framgå att det är Specialpedagogiska skolmyndigheten som har copyright på bilderna med texten: Ritade Tecken © Specialpedagogiska skolmyndigheten. Om det är material som du tänkt sälja behöver vi skriva ett produktionsavtal. 

Man får inte heller bara lägga in själva bilden och dela den, utan teckenbilden måste in i ett sammanhang på något sätt.

Notera: ovan gäller vid gratis material, vid betalmaterial måste ni kontakta SPSM och skriva ett produktionsavtal (som för övrigt inte kostar något mer än prenumerationen så vitt vi har förstått)

Som säljare väljer du vilka priser du vill sätta. Enda kravet är att om du väljer ett pris så måste det vara gratis eller kosta minst 6:- pga. Stripe regler.

Load More